/ Mærkesager / Generationsskifte

Generationsskifte

Ejendomsvirksomheder er stærkt udfordrede ved, at de ved et generationsskifte skal betale 48 % i skat. Det ønsker EjendomDanmark at ændre.

Familieejerskabet og op mod 60.000 arbejdspladser i ejendomsbranchen er truet på grund af en høj skat på generationsskifter. I modsætning til fx produktions- eller rådgivervirksomheder beskattes aktive ejendomsvirksomheder nemlig som passive pengetanke, når næste generation skal tage over.

Det betyder, at de ved et generationsskifte skal betale 48 procent af egenkapitalen i skat. Det alvorligt for de 4.000 primært små, familieejede virksomheder, der hver dag bygger, driver og administrerer ejendomme.

En væsentlig del af rygraden i ejendomsbranchen risikerer at forsvinde i de kommende år. Derfor bør Danmark afskaffe den høje skat på generationsskifte og anerkende, at aktive ejendomsvirksomheder er aktive virksomheder, så de kan generationsskifte med succession – lige som alle andre.

EjendomDanmarks forslag viser, hvordan politikerne kan løse udfordringen og skabe tryghed på ejendomsmarkedet, arbejdspladser i hele landet, mindre bureaukrati og ens vilkår for alle.

Se fakta-ark

Læs mere om generationsskifte i familieejede ejendomsvirksomheder

48 %

drænes familieejede ejendomsvirksomheder for ved generationsskifte.

60.000

arbejdspladser i ejendomsbranchen er truet på grund af en tårnhøj skat på generationsskifter.

Kontaktpersoner

EjendomDanmarks medarbejdere besvarer gerne spørgsmål om generationsskifte.

Jan Ellebye

Underdirektør

Cand.scient.pol.

Anders Gade Jeppesen

Økonomisk chefanalytiker

Cand.polit.