/ Nyheder / 5 gode råd til dig, der søger efter lejebolig

5 gode råd til dig, der søger efter lejebolig

For mange – særligt de kommende studerende – betyder sensommeren også jagten på en ny bolig. EjendomDanmark har samlet fem gode råd.

Af

Foto: nortonrsx

De fleste har nok set mere af hjemmets vægge det seneste halvandet år end nogensinde før, og drømmer måske om forandringer. Samtidig lander brevet med studieoptag snart hos mange af landets kommende studerende.
Begge dele kan betyde, at der nu kommer en periode, hvor rigtig mange leder efter den perfekte lejebolig:

”Både studerende, singler og ældre jagter de gode, små lejeboliger, og der er ingen tvivl om, at det er den type bolig, der er størst efterspørgsel på. Men med et åbent sind i forhold til boligens krav og beliggenheden, står man langt bedre i boligjagten,” siger adm. direktør Jannick Nytoft, EjendomDanmark.

De boligsøgende skal dog være klædt rigtigt på, da det kan tage tid at finde den rette. Efterspørgslen på lejeboliger særligt i storbyerne er højere, end den længe har været.:

”En faktor er, at det brandvarme ejerboligmarked smitter af på lejeboligerne nu. Selvom man akut står og mangler en lejebolig, er det vigtigt at give sig tid til at undersøge markedet, have styr på sine krav og ikke mindst have realistiske forventninger,” Jannick Nytoft.

5 gode råd til dig, der søger en lejebolig

1. Hav styr på dine krav og forventninger

Vær indstillet på, at du muligvis skal gå på kompromis med dine krav og forventninger, da der er mange om buddet. Prøv for eksempel at ansøge om et kollegieværelse, start et bofællesskab med et par venner i en større lejlighed eller udvid dit søgeområde. Det er alt sammen noget, der kan øge dine muligheder for at finde den rette lejebolig.

2. Start i god tid

Vær ude i god tid. Der er rigtig mange, der begynder på uddannelser i de større byer efter sommerferien. Det betyder, at der er særligt pres på de mindre lejeboliger. Opret derfor en søgeagent på flere boligsider, så du får besked, når der bliver opslået relevante boliger i de områder, du søger.

3. Gør brug af dit netværk

Lav et kreativt opslag om, at du søger en ny lejebolig, og bed dit netværk om at dele det. Husk at beskrive, hvem du er, hvad dit budget er, og hvor du ønsker at bo. Fortæl desuden dit netværk, at du er boligsøgende. Måske falder de over noget, der kunne være relevant for dig.

4. Skriv en fængende ansøgning

Skriv en ansøgning, hvor du fortæller, hvorfor du er det perfekte match til boligen. Skil dig positivt ud fra mængden, og del fx dine sociale medier. Det er også vigtigt, at du udviser selvstændighed, så grib telefonen og være proaktiv. Når du så skal til fremvisning, er det vigtigt at fremstå professionel. Det indebærer bl.a. at komme til tiden, svare på mails og skabe en konstruktiv dialog efterfølgende.

5. Undersøg udlejerne grundigt

Den store efterspørgsel på lejeboliger ved studiestart lokker som regel en håndfuld fupmagere på banen, der forsøger at snyde desperate boligsøgende med mere eller mindre kreative metoder. Vær derfor ekstra opmærksom, hvis du ikke kan få lejligheden at se, eller du skal betale kontant, før du får kontrakten.

Læs flere råd hos EjendomDanmark her.

Det sker