/ Nyheder / Nøgleoplysningsskemaer

Nøgleoplysningsskemaer

Transport- og Boligministeriet varsler ændring af nøgleoplysningsskema for andelsboligforeningen.

Af

Foto: Jens Rosenfeldt/ EjendomDanmark

Erhvervsministeriet har ophævet risikomærkningsordningen for boliglån med virkning fra den 1. juli 2020, hvorfor FinansDanmark har bedt Transport- og Boligministeriet om at oplyse, hvorvidt finansielle virksomheder fortsat skal indberette oplysninger om risikoklassificering af lån til brug for opfyldelse af bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v., hvor risikoklassificeringen skal angives i nøgleoplysningsskema 1 om andelsboligforeningens forhold.  

Transport- og Boligministeriet har besluttet, at de finansielle virksomheder ikke længere skal indberette oplysninger om risikoklassificering ved årsskiftet. 

Samtidig oplyser Transport- og Boligministeriet, at bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. vil blive opdateret ved førstkommende lejlighed, idet risikoklassificeringen af lån fremgår af bilag 1 i bekendtgørelsen.

Det er nøgleoplysning O i andelsboligforeningens nøgleoplysningsskema, der skal opdateres. 

 

Centrale økonomiske nøgleoplysninger

Har du også haft problemer med at finde nøgleoplysningsskema 4 med de centrale økonomiske nøgleoplysninger? 

(Læs om centrale økonomiske nøgleoplysninger efter annoncen)

Er du opmærksom på vores vejledninger om andelsboligforeninger?

Læs mere her

Centrale økonomiske nøgleoplysninger

Andelsboliginfo.dk er blevet opdateret, hvilket har medført at nøgleoplysningsskema 4 med de centrale økonomiske nøgleoplysninger ikke pt er tilgængeligt, når man logger på som administrator. 

Hvis man til gengæld logger ind som andelsboligforening vil nøgleoplysningsskema 4 med de centrale økonomiske nøgleoplysninger være at finde på forsiden.

På Transport- og Boligministeriets hjemmeside kan man finde det centrale økonomiske nøgleoplysningsskema, hvis man har behov for det. Skemaet findes nederst på siden med information i forbindelse med køb og salg af andelsboliger.