/ Nyheder / Arveafgift: Glemt emne i Vismandsrapport

Arveafgift: Glemt emne i Vismandsrapport

Vismændenes nye anbefaling af en højere arveafgift for virksomheder er en vigtig del af diskussionen om øget vækst i Danmark.

Af

EjendomDanmark ærgrer sig over, at vismændene helt har forbigået den særlige skatteregel i lovgivningen, der betyder, at lige præcist ejendomsselskaber beskattes med typisk 48 procent, når virksomheden går i arv. Mod 6 pct. i arveafgift for andre familieejede selskaber som gælder i 2019.

“De uretfærdige regler går især ud over familiedrevne selskaber i de mindre samfund. Det går ud over sammenhængskraften i Danmark og er med til at skubbe på en udvikling, hvor stadig mere af væksten foregår i de største byer,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

Den voldsomme beskatning skyldes den besynderlige definition af pengetanksreglen, der sidestiller aktive ejendomsvirksomheder med passiv pengeanbringelse og i stedet for at betale 5 eller 15 procent ender familievirksomheden med en samlet på beskatning på 48 procent ved generationsskifte.

EjendomDanmark anbefaler skattemæssig ligestilling på tværs af brancher og henviser til vores forslag om en værnsregel, der effektivt vil sikre, at kun aktive ejendomsvirksomheder ligestilles.

Se vismændenes rapport her

Generationsskifteskat kan dæne landkommuner

Generationsskifteskat forhindrer fornyelse af boligmasse

 

Kontakt