/ Nyheder / Balancen skal bevares

Balancen skal bevares

2020 har været et anderledes år på næsten alle fronter – og der er stadig mange emner i spil. Det er ikke længe siden, at EjendomDanmark afleverede høringssvar på sammenskrivningen af lejeloven. En utrolig vigtig sag som politisk har ligget i skyggen af coronakrisen, klimamål og finanslovsforhandlinger.

Af

Foto: Nomad, iStock

Der har ophobet sig en lang række politiske sager her op til jul. Håndteringen af coronakrisen, hjælpepakker, forhandlingerne om klimamålene og puslespillet om finansloven. De er alle kæmpe sager med meget stor opmærksomhed.

Men i ly af disse dagsordenssættende sager er en række partier i gang med forhandlinger om den længe ventede sammenskrivning af lejeloven og boligreguleringsloven. EjendomDanmark har flere gange i forløbet tilslutter sig forligets ambition om en forenkling af reglerne, samt en fastholdelse af balancen mellem de mange virksomheder og deres kunder.

EjendomDanmark følger disse forhandlinger i spænding og nervøsitet. Selvom der er bred enighed om forenklingen, vil det være utrolig ærgerligt, hvis denne mulighed bliver benyttet til at skubbe på den delikate balance i lovgivningen. Det er ikke enkelt at gøre et sådant regnestykke, fordi lovgivningen på boligområdet er så utrolig kompleks og omfangsrig. Danmark har et af Europas mest omfattende regelsæt, som med årene har vokset sig endnu større.

I EjendomDanmark har vi gentagne gange appelleret til en styrket dialog – fremfor fokus på konflikter og dårlige enkeltsager, som det sidste år desværre har kastet skygge over en branche, hvor tusindvis af ansatte dagligt arbejder for at løse udfordringer for deres kunder.

Vi arbejder hårdt for at vores stemme bliver hørt i forhandlingerne, samt at politikerne fastholder ambitionen om en balance, der også i fremtiden vil gøre dialogen bedre og lovgivningen mere overskuelig.