/ Nyheder / Debat: Enhedslistens boligpolitik vil lade byen forfalde

Debat: Enhedslistens boligpolitik vil lade byen forfalde

Hvis moderniseringsparagraffen 5,2 afskaffes, vil det få konsekvenser. Det skriver Jannick Nytoft om i dette debatindlæg.

Af

Der er konsekvenser ved et indgreb. Foto: shishic, istock

Enhedslisten ved man desværre, hvor man har, når det gælder konsekvenserne af deres boligpolitik.

Senest kræver partiets retsordfører, Rosa Lund, i Altinget, at moderniseringsparagraffen 5, styk 2, skal afskaffes. Helt og holdent.

Helt uden skelen til, at det seneste halve års debat, som har afdækket, at det vil få voldsomme negative konsekvenser for de gennemgribende renoveringer og koste mange milliarder for andelsbolighavere, pensionsopsparere og statens skatteprovenu, hvis man blindt afskaffer muligheden for at lave gennemgribende renoveringer på gamle lejligheder.

Derudover kommer der de milliarder, som skal bruges på offentlig byfornyelse. Udgifter, som man uundgåeligt vil få, hvis det bliver umuligt at lave gennemgribende renoveringer. Eneste alternativ vil være endnu en gang at lade byen forfalde.

Find brede løsninger

Om det er målet for Enhedslistens ønske om at afskaffe paragraf 5, styk 2, skal jeg lade være usagt.

Jeg vil blot håbe på, at der former sig et flertal i Folketinget, som i stedet for at dyrke Enhedslistens slumstormerretorik vil se på brede løsninger, som faktisk kan give mening.

Nemlig at styrke huslejenævnene, så de brodne kar straffes, og sikre, at der kommer endnu mere gang i energirenoveringerne i danske udlejningsejendomme.

Samtidig vil EjendomDanmark rigtig gerne være med til at sikre boliger, også i byerne, som er til at betale for mennesker med en helt almindelig og jævn indkomst.

Et godt sted at starte kunne være at sikre et miljø, hvor der bliver bygget mere nyt og flere mindre lejligheder, som er til at betale.

Dette debatindlæg er oprindeligt bragt i Altinget d. 27. januar 2020