/ Nyheder / EjendomDanmark parat med fond til brancheformål

EjendomDanmark parat med fond til brancheformål

Et overskud fra salget af ”Grundejernes Hus” skal geninvesteres til at forbedre rammevilkårene for ejendomsbranchen. Derfor er der sat 35 millioner kroner af i en ny intern fond til kommende projekter, kunne formand Henrik Dahl Jeppesen fortælle på årets landsmøde i EjendomDanmark.

Af

Ny fond til brancheformål er en realitet. Foto: Dreamer Company, iStock

Et enigt landsmøde vedtog torsdag den 22. april, at en stor del af overskuddet fra salget af EjendomDanmarks tidligere domicil på Nørre Voldgade skal ud og arbejde aktivt for branchen.

“Det er god logik, at pengene fra et ejendomssalg skal gå tilbage til branchen. Derfor vil vi bruge afkastet af formuen på at støtte gode projekter i eller omkring vores branche,” siger Henrik Dahl Jeppesen.

Der er sat 35 millioner kroner af i en intern fond, som hovedbestyrelsen er blevet pålagt at administrere. Det er meningen, at det er afkastet fra denne formue, som hvert år skal gå til projekter, der over en bred kam er positive for ejendomsbranchen.

“Jeg forestiller mig, at afkastet kan bruges til projekter om alt lige fra digitalisering og bæredygtighed og uddannelse til meget kommercielle projekter, der kan understøtte hele branchen,” siger landsformanden.

Bred definition

Landsmødet blev da også enige om en meget bred definition af projekter, som kan nyde godt af støtten, som det altså er hovedbestyrelsens opgave at uddele.

Det drejer sig om:

  • Projekter, der kan skabe fokus på større forståelse for eller bedre rammer for ejendomsbranchens værdiskabelse og rolle i samfundet.
  • Projekter, der kan medvirke til at øge produktiviteten, kompetence eller vidensniveauet blandt relevante personer eller virksomheder i eller knyttet til ejendomsbranchen.

De første projekter ventes at kunne få støtte i løbet af 2021.

EjendomDanmark solgte i 2020 det tidligere domicil på Nørre Voldgade, hvor organisationen har holdt til siden 1936. I dag bor brancheorganisationen til leje i Ørstedhus, som ejes af ATP og ligger på Vester Farimagsgade.