/ Nyheder / Få fingrene i fremtidens arbejdskraft

Få fingrene i fremtidens arbejdskraft

Ledige HK’ere er i øjeblikket på et 6-uges kursus hos EjendomDanmark. Kurset skal give dem et godt kendskab og indblik i ejendomsbranchen, og samtidig bidrage til, at kursisterne får øjnene op for en branche, der mangler hænder. I efteråret venter et 4-ugers praktikophold. Vil du være én af de heldige, der får adgang til praktikanternes arbejdskraft? Så hører vi gerne fra dig. Mød et par af kursisterne her.

Af

Nyt forløb hjælper flere ind i ejendomsbranchen. Foto: FlamingoImages, iStock

I løbet af seks uger får ledige HK’ere indblik i bl.a. regnskab, økonomi, jura og kommunikation – fagområder, det er vigtigt at kende til som ejendomsadministrator. Herefter skal et 4-ugers praktikophold, give kursisterne en forsmag på, hvordan en dagligdag kunne se ud i branchen.

Jeg vil rigtig gerne have en fod ind i branchen og håber meget på at komme i praktik

Ilka Christiane Müller-Kjærsig

Kursusdeltager

To af de kursister, der har valgt at følge kurset, er Filip Jensen, tidligere områdeleder i DSB, og Ilka Christiane Müller-Kjærsig, der bl.a. har arbejdet i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune samt i borgerservice.

Fælles for dem er, at de ikke tidligere har haft kendskab til ejendomsbranchen, men via kurset har fået øjnene op for, at det kunne være en spændende mulighed.

”Kurset har givet mig indblik i mange nye områder – men jeg har også fået et rigtig godt overblik over, hvad ejendomsbranchen drejer sig om,” siger Ilka Christiane Müller-Kjærsig.

Spændende, at arbejde med mennesker

Det, der særligt har fanget de to kursisters interesse, er udsigten til at have med mennesker at gøre.

”Jeg har fået bekræftet, at ejendomsbranchen er en rigtig god mulighed for at få mine interesser forenet omkring administrative opgaver og kontakten med mennesker. Jeg tror, det kunne være særligt spændende for mig at arbejde med administrationen inden for boligejendomme”, siger Ilka Christiane Müller-Kjærsig.

Filip Jensen tilføjer:

”Jeg er blevet særligt fanget af det kommunikative arbejde, og at man har med mennesker at gøre – men alt det, der skal koordineres i en ejendomsadministration, virker også rigtigt spændende,” siger han og roser samtidig underviserne for deres evne til at formidle stoffet.

”Underviserne på kurset har ind til videre været yderst kompetente, man har virkelig fået smæk for skillingen.”

Klog på branchen

Når kurserne er slut i efteråret, vil deltagerne få mulighed for at komme i praktik i fire uger i en ejendomsadministration. Noget både Filip Jensen og Ilka Christiane Müller-Kjærsig har mod på at prøve.

”Jeg vil rigtig gerne have en fod ind i branchen og håber meget på at komme i praktik,” siger Ilka Christiane Müller-Kjærsig.

Filip Jensen ser frem til at blive lidt mere klog på, om ejendomsbranchen kunne være hans fremtidige arbejdsplads.

”For mig handler det om at finde ud af, hvad det er for et miljø – at få skabt nogle relationer og få foden inden for døren. Jeg tænker umiddelbart, det kunne være rigtig interessant.”

Vil du have fingrene i en praktikant?

Kunne du tænke dig at få løst arbejdsopgaver af Filip, Ilka eller en af de mange andre kursister over et 4-ugers praktikforløb? Så hører vi meget gerne fra dig. Kontakt Helene Fribo, kursus- og uddannelseskoordinator i EjendomDanmark på hfr@ejd.dk eller på telefon 30 14 44 34.

Kom på kursus