/ Nyheder / Faldende forventninger i ejendomsbranchen

Faldende forventninger i ejendomsbranchen

Der er mørkere skyer i horisonten, hvis man spørger ejendomsbranchens aktører. Forventningerne til fremtiden er faldende – særligt for butikker og boliger.

Af

Forventningerne i ejendomsbranchen er faldende. Foto: Febiyan, unsplash

Når ejere og mæglere tager et kvalificeret kig i krystalkuglen for de næste år, er der mørkere udsigter end tidligere for ejendomsbranchen. Forventningerne er nemlig faldende, viser en ny undersøgelse fra EjendomDanmark.

De seneste fire år har det totale afkast i gennemsnit været 6,7 procent. Men over de næste fem år forventer branchen et totalt afkast på 5,2 procent. Det er et fald på 1,5 procentpoint.

”Der er turbulens om rammerne for branchen, og det smitter helt naturligt af på forventningerne. Når der er usikkerhed – uanset branche – så har det en effekt på både aktiviteten på markedet og forventningerne til det,” siger adm. direktør Jannick Nytoft.

Ejendomsejerne har generelt lavere forventninger end mæglere og andre aktører.

Rekordlave forventninger

Ser man på de enkelte sektorer, er der stor forskel. For mens der er mere positive forventninger til kontor og industri, står det modsat til for bolig og butikker:

”Særligt er der optimisme at spore i forventninger for industrien – både når det gælder om lejeniveau, værdi og udlejningsprocent. Mere dystert ser det ud på andre områder. Vi har ikke tidligere set så samlede negative forventninger til boligområdet, og det er nok her, at vi særligt kan mærke effekten af den politiske uro,” siger Jannick Nytoft. 

Butiksområdet sætter også en negativ rekord. Investorernes forventninger til udlejningsprocent og markedsleje har ikke tidligere været målt så negative.

6,7 %

har det totale afkast i gennemsnit været de seneste fire år. Over de næste fem år forventer branchen et totalt afkast på 5,2 %

Kontakt

Kom på kursus