/ Nyheder / Flere skal have øjnene op for en karriere i ejendomsbranchen

Flere skal have øjnene op for en karriere i ejendomsbranchen

Kvote 1-ansøgningsfristen nærmer sig, og den yngre generation bør kigge mod ejendomsbranchen, hvor der er behov for 10.000 flere ansatte de kommende år, lyder det i et nyt debatindlæg fra EjendomDanmark.

Af

Foto: iStock, jacoblund

I disse dage er tusindvis af håbefulde unge mennesker i færd med at søge ind på deres drømmeuddannelser. For når kalenderen rammer den 5. juli og klokken slår 12.00, er der ansøgningsfrist for de mange kvote 1-ansøgere til landets videregående uddannelser.

Desværre er det min erfaring, at mange unge overser ejendomsbranchen, når de skal vælge deres fremtidige levevej – og det er på trods af et hav af spændende og sikre karrieremuligheder. Det skal vi som samlet branche sørge for, at flere får øjnene op for i fremtiden. 

Mangler en lang række fagligheder

Frem mod 2030 er der behov for op mod 10.000 flere medarbejdere indenfor ejendomsbranchen. Det svarer til ni procent af branchens totale beskæftigelse. Der er tankevækkende tal taget i betragtning af, at branchen leverer infrastruktur i form af boliger, erhvervslokaler og byrum til resten af samfundet.  

Det er stort set alle typer af faglige kompetencer, branchen hungrer efter og i endnu højere grad vil efterspørge i fremtiden. Så uanset om man interesserer sig for jura, finansiering, økonomi og investering, projektering og byggeri, kommunikation eller salg og markedsføring kan man få en spændende karriere i ejendomsbranchen. Det skal vi blive endnu bedre til at fortælle og synliggøre for den næste generation.

Når man vælger en karriere i ejendomsbranchen, vælger man en karriere, der har en stor betydning for samfundet. Man vælger en karriere der er med til at skabe rammerne for vores hverdag, vores byrum og for erhvervslivet og iværksættere. Man vælger en karriere med plads til udvikling, ambitioner og et stort ansvar.

Lad os stå sammen som branche

Men der er ingen tvivl om, at vi står stærkest, hvis vi står sammen som en samlet branche. Derfor vil jeg appellere til, at alle aktører bidrager til at sprede den gode fortælling om mulighederne for et meningsfyldt og sikkert arbejdsliv i branchen, og være med til at få endnu flere til at vælge en karriere inden for ejendomsbranchen.

Som branchens samlede organisation har vi søsat en række initiativer, der skal understøtte den fortælling. På propertycareers.dk kan de besøgende gå på opdagelse i diverse uddannelses- og karrieremuligheder. 

Tilbage er der kun at sige til alle jer, der sidder med baskende sommerfugle i maven: Held og lykke – jeg håber, du får præcis det svar, du drømmer om, når kalenderen skriver 28. juli.

 

Dette indlæg blev første gang bragt d. 27. juni 2023 på ejendomswatch.dk

Det sker