/ Nyheder / Ja til flere solceller – men lad os fordele dem ud

Ja til flere solceller – men lad os fordele dem ud

Regeringen har præsenteret udspillet ”Danmark kan mere II”, der indeholder en række forslag til at gøre Danmark uafhængig af russisk gas. Udspillet indeholder bl.a. et ønske øge produktionen af grøn strøm fra solceller. Det mål deler man i ejendomsbranchen, der også efterlyser et langt stærkere fokus på at fjerne barriererne for at opsætte solceller på bygninger.

Af

Foto: pixdeluxe, istock

Regeringens udspil ”Danmark kan mere II” indeholder en firdobling af produktionen af grøn strøm fra sol og vind. Med udspillet ønsker regeringen at etablere flere solcelleparker i Danmark. Det er en god og nødvendig ambition, mener EjendomDanmark. Organisationen undrer sig dog over, at der i udspillet ikke er fokus på udbygningen af solceller på bygninger. 

”Sol er sol – og solceller på bygninger tager i øvrigt ikke plads fra den natur, som vi jo heller ikke har for meget af her i landet. Derfor kan det synes en smule underligt, at regeringen i sit udspil helt glemmer udbygningen af solceller på bygninger,” siger seniorrådgiver i EjendomDanmark, Morten Jarlbæk Pedersen.

”Der er en lang række selvskabte barrierer for udbygningen af solenergi på bygninger. F.eks. må man ikke sende strøm fra en matrikel til nabomatriklen, selvom der er tale om samme ejer og måske endda samme bygning. Man kunne begynde med at kigge nærmere på den slags. Ejendomsbranchen både vil og kan være med,” siger Morten Jarlbæk Pedersen.

Vejen til et grønnere Danmark

Netop bedre mulighed for at opsætte solceller er blandt de forslag, som EjendomDanmark har med i sit klimakatalog ‘Vejen til et grønnere Danmark‘. Det belyser, hvordan der kan skabes rammer, der i højere grad understøtter grønne investeringer og energiforbedringer af de danske bygninger og ejendomme.