/ Nyheder / Kobler af med savsmuld under fødderne

Kobler af med savsmuld under fødderne

Annette Lylover Jensen interesserede sig hverken for heste eller -væddeløb. Men én dag på Fyens Væddeløbsbane fik forvandlet opposition til passion.

Af

Foto: Kim Sørensen

Annette følger Aristoteles med øjnene. I to hæsblæsende minutter galoperer hingsten af sted med sin rytter i tæt kapløb med ni andre væddeløbsheste. Annette er særligt interesseret i netop denne væddeløbshest, for den er hun medejer af. I dag er ikke som de fleste. Aristoteles når først over målstregen.

”Når en af mine heste vinder – og det sker ikke ret tit – så kan man høre mig helt op til månen. Den får for fuld udblæsning. Hjertet banker, og jeg kan næsten ikke være i min egen krop af bar glæde. Jeg kan godt lide at vinde. Både i min fritid og på jobbet,” siger Annette.

Annette sidder i bestyrelsen på Fyens Væddeløbsbane. For at holde tingene adskilt spiller hun aldrig selv med på væddeløbene. For hende handler det om ren og skær glæde ved at opleve, at de heste, hun har anparter i, klarer sig godt.

Lejere med til væddeløb

Annette kommer på Fyens Væddeløbsbane både som privatperson og i arbejdsøjemed. Probus Ejendomme & Investering, hvor Annette er administrationschef, er sponsor på banen og får herigennem adgang til et sponsornetværk, som mødes jævnligt til løb og netværk. Det var faktisk tilbuddet om at deltage i netværket, der fik åbnet Annettes øjne for, hvad hun selv kalder for en helt ny verden.

”Jeg havde længe afvist, at Probus skulle være en del af sponsornetværket, men lod mig til sidst overtale til at se et enkelt løb. Siden har jeg haft min faste gang derude.”

Sponsornetværket har blandt andet givet Probus kontakter, som de kan bruge i deres ejendomsadministration.

”Når vi har brug for en tømrer eller malermester til en af vores ejendomme, skal de gerne have samme DNA, som vi har i vores virksomhed – at man tager ejerskab for sit arbejde og gerne går lige den mil videre. Netværket har givet os nogle kvalitetsbevidste og professionelle forbindelser,” siger Annette.

Som sponsor har Probus også adgang til at invitere lejerne i de ejendomme, de administrerer, til væddeløbsdage.

”Når beboerne har været til væddeløb sammen, så kender de hinanden på en helt anden måde. Det giver os en mere rolig administration. Hvis der er nogle kontroverser mellem beboerne, så snakker de sammen i stedet for at gå til os.”

Afslapning på højt niveau

Lige så grebet Annette er af selve løbene, lige så meget nyder hun at være en del af miljøet ved staldene. Det giver hende livskvalitet og mulighed for at koble af.

”Jeg har et meget aktivt og spændende arbejde, som jeg sætter stor pris på. Det stiller krav til at få slappet af i fritiden, så man kan performe i dagligdagen,” siger hun og fortsætter:

”Det er en stor oplevelse at gå ned i stalden og hilse på hestene, høre trænerne fortælle om stort og småt, mærke savsmulden under skoene. Det er afslapning på højt niveau.”

Lyset tændes

Det er ikke kun på løbsdage, at der foregår noget på Fyens Væddeløbsbane. Her er også en galop- og travskole, hvor børn og unge kan lære at omgås hestene. Nogle af de børn, der har deres gang på skolen, kommer fra ressourcesvage familier – og at opleve børnene få noget positivt indhold i deres liv har været en afgørende faktor for, at Annette har kunnet se en højere mening med sin fritidsinteresse.

”Barnet får et afbræk i en ellers hård hverdag, der kan være præget af både alkohol og stoffer. Når jeg ser lyset tændes i et barns øjne, går det dybt i hjertet på mig,” siger Annette, der gerne bruger sin fritid på at kunne være med til at give børnene nogle timer i godt selskab med voksne trænere og heste.

”Der er meget snak om samfundssind her i 2020, men det gør sig virkelig gældende herude. Børnene føler, at de pludselig betyder noget og kan gøre en forskel. Nogle af dem har fået en ny chance i livet.”

Fyens Væddeløbsbane

Væddeløbsbanen blev åbnet i 1935 og kunne i juni 2020 fejre sit 85-års jubilæum.

Banen afvikler alle former for hestevæddeløb: Trav-, galop-, monté- og ponytravløb. Der er årligt ca. 25 løbs­dage og ca. 50.000 besøgende. Som publikum kan du spille på en hest for bare 10 kr.

Kom på kursus