/ Nyheder / Kommentar til hovedstadsudspil: Fornuftig plan med plads til mennesker og erhverv!

Kommentar til hovedstadsudspil: Fornuftig plan med plads til mennesker og erhverv!

Af

Regeringen har torsdag den 24. januar præsenteret sit længere ventede hovedstadsudspil, der skal skaffe plads til 200.000 flere mennesker og mange tusinde nye arbejdspladser. EjendomDanmarks direktør, Jannick Nytoft, finder det fornuftigt, at regeringen tænker langsigtet for at sikre, at vækst og positive udsigter ikke strander i mangel på infrastruktur.

“Der skal være plads og ejendomme til at rumme boliger, kontorer og industri – ellers stikker priserne af og væksten hæmmes. Derfor hilser vi udspillet om hovedstadens fremtid velkomment”, siger Jannick Nytoft.

Konkret er kun 5,5 procent af kontorpladsen i København Centrum i dag ledig og faldende. Det svarer reelt til en situation med fuld udlejning. For industrien er manglen på ledige lokaler begyndt at få en effekt på prisniveauet. Således steg huslejen på industrilokaler i København med 2,6 procent alene i tredje kvartal 2018. Der er altså brug for plads, hvis ikke det skal blive meget dyrt at drive industri i hovedstaden. Derfor giver regeringens udspil god mening, mener EjendomDanmark.

Kontakt

Kontakt vores presseafdeling

Kom til pressesiden