/ Nyheder / Kommentar til udmelding fra boligminister Kaare Dybvad: Ejendomsbranchen er med på beslutning om moderniseringer inden nytår

Kommentar til udmelding fra boligminister Kaare Dybvad: Ejendomsbranchen er med på beslutning om moderniseringer inden nytår

Den nye boligminister Kaare Dybvad ønsker en aftale om reglerne for modernisering af ældre lejelejligheder inden nytår. EjendomDanmark er enig i, at en hurtig afklaring er vigtig for både ejere og lejere. Men ændringer skal ske på oplyst grundlag.

Af

Boligministeren siger i en række tiltrædelsesinterview, at han ønsker at justere reglerne om de såkaldte gennemgribende moderniseringer i paragraf 5,2, og at han gerne ser en politisk aftale inden nytår.

Jannick Nytoft, administrerende direktør i EjendomDanmark, er med på en afklaring af spørgsmålet om, hvordan man kan finansiere modernisering af gamle lejligheder, så de ikke forslummer:

”Det er vigtigt at få afklaret, da markedet lige nu nærmest er gået i stå, fordi der usikkerhed hos alle – lige fra de store pensionskasser til den enkelte lejer,” siger Jannick Nytoft.

EjendomDanmarks direktør er desuden glad for udmeldingen fra både boligministeren og de radikale, der modsat venstrefløjen ønsker at fastholde muligheden for at modernisere gamle lejligheder.

Ekspertgruppe i gang

EjendomDanmark deltager lige nu i arbejdet i en ekspertgruppe under Boligministeriet. Gruppen skal kortlægge omfanget af moderniseringer og se på eventuelle mulige ændringer af reglerne, hvis det er nødvendigt.

“Vi har hele tiden sagt, at vi er med på at se på løsninger, såfremt der er problemer med lovgivningen. Men det er vigtigt, at politikerne tager udgangspunkt i, hvad eksperterne kommer frem til,” siger Jannick Nytoft.

Han understreger desuden, at det er vigtigt med en bred aftale om boliglovgivningen.

”Boligministeren vil gerne sikre, at der fortsat laves langsigtede investeringer, og jeg kan ikke være mere enig. Men det kræver ro og stabilitet, og det skabes bedst gennem brede forlig i Folketinget, så vi ikke risikerer pludselige ændringer, hvis flertallet skifter efter et valg,” siger Jannick Nytoft.

”Det skal fortsat kunne betale sig for en udlejer at modernisere en lejlighed, så de private lejeboliger også er gode familieboliger om 10 og 20 år. Og det er jeg glad for, at ministeren har forståelse for,” slutter han.

Kontakt