/ Nyheder / Milliardaftale om grøn energi og varmecheck

Milliardaftale om grøn energi og varmecheck

Energipriserne buldrer opad, og det rammer mange danskere. En ny politisk aftale sender varmecheck ud til de danskere, der bliver hårdest ramt. Fornuftigt med hjælp, lyder det fra EjendomDanmark.

Af

Der er indgået en aftale om varmecheck. Foto: AleksandarNakic, iStock

De seneste mange måneder har energipriserne fået et stort nøk opad. Det rammer mange danskere – herunder ikke mindst mange danskere i lejeboliger, der oplever, at deres boligomkostninger stiger.

Derfor er der netop blevet indgået en politisk aftale om at indføre en midlertidig og skattefri varmecheck til de husholdninger, der er hårdest ramt af de stigende energipriser. Og der er fornuft i at støtte i en tid, hvor det for mange bliver svært, lyder vurderingen fra EjendomDanmark.

Bag aftalen om en varmecheck står et flertal bestående af Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Kristendemokraterne, Alternativet, Frie Grønne, SF og Enhedslisten. Aftalen bygger ovenpå en tidligere aftale om en pulje på 100 mio. kroner til dækning af kommuners merudgifter til varmetillæg til beboere på offentlig forsørgelse.

Berører ikke forholdet mellem lejer og udlejer

Energiforbrug og -afregning er som udgangspunkt noget, som den enkelte lejer selv skal håndtere.

Varmechecken udbetales direkte fra det offentlige til de berørte husholdninger. Der er således ikke tale om støtte, som udlejere og administratorer umiddelbart skal forholde sig til – men det kan være fornuftigt at informere sine lejere.

Flere penge til udfasning af fossile varmekilder 

Med aftalen følger også 250 mio. kroner til implementering af grøn varme. Disse penge skal bl.a. gå til at standse nyinstallation af gasfyr. Den konkrete implementering af denne del af aftalen er endnu ikke på plads.

Kontakt

Cecilie Lund Vinther

Underdirektør

Cand.comm. / Journalist