/ Nyheder / Ni renoveringsprojekter nomineret til Renoverprisen 2022

Ni renoveringsprojekter nomineret til Renoverprisen 2022

Ud af de 144 renoveringsprojekter, som var indstillet til Renoverprisen 2022, er ni endelige renoveringsprojekter kommet igennem nåleøjet og blevet nomineret til prisen, som gives til Danmarks bedste renoveringsprojekt.

Af

Hvert år uddeler Realdania og Grundejernes Investeringsfond Renoverprisen. I år blev der indstillet 144 renoveringsprojekter, hvoraf 21 favoritter blev sat under lup hos nomineringsudvalget. Ud af de 21 projekter har nomineringsudvalget nu udvalgt ni projekter, der er nomineret til Renoverprisen 2022.

10-års jubilæum

Normalt kåres kun én vinder til Renoverprisen, men i anledningen af deres 10-års jubilæum uddeles prisen til tre vindere, én for hver af de tre jubilæumskategorier: bolig, erhverv og institution. De nominerede projekter er:

Bolig:

  • Det Gamle Posthus i Brædstrup, Brædstrup
  • Fabers Fabrikker, Ryslinge
  • Ellebo Blok 3, Ballerup

Erhverv:

  • NH Collection Copenhagen, København K
  • Retten i Aarhus – Erhvervsarkivet, Aarhus
  • Siljangade, København S

Institution:

  • Vestsalen i FÆNGSLET, Horsens
  • DTU – Auditoriebygning 116, Kgs. Lyngby
  • Børnehuset Paletten, Søborg

De nominerede renoveringsprojekter bedømmes ud fra følgende kriterier: brugskvalitet og bidrag til omgivelserne, udførelseskvalitet og værdiforøgelse, eksempelværdi, samarbejde og bæredygtighed. I anledning af 10-års jubilæet sættes der særligt streg under bæredygtighed som et afgørende kriterie:

”I år er jo et helt særligt år, og derfor er det også med særligt stor glæde, at vi kan præsentere ni projekter, der alle er inspirerende eksempler på, hvad renovering kan. Projekterne har en stor spændvidde inden for hver deres jubilæumskategori, men har alle fokus på bæredygtighed og har noget på hjerte. Nu giver vi stafetten videre til valgkollegiet, og jeg glæder mig til at se, hvem der vinder årets tre priser,” siger formanden for nomineringsudvalget, Karen Mosbech, i en pressemeddelelse.

Om Renoverprisen

Renoverprisen uddeles af Realdania og GI. Mere end halvdelen af byggebranchens produktion er renovering, men det er primært nybyggeri, der belønnes med priser. Med Renoverprisen belønnes ét renoverings- projekt hvert år, men i år uddeles tre priser i anledningen af Renoverprisens 10-års jubilæum.

Det sker