/ Nyheder / Ny lejelov på vej

Ny lejelov på vej

Lejeloven og boligreguleringsloven skal skrives sammen til én lov og vedtages i Folketinget i løbet af efteråret. For EjendomDanmark er det afgørende, at den nye lov bliver så lidt bureaukratisk som muligt og samtidig sikrer en sund balance mellem lejere og udlejere. Vi modtager meget gerne input og kommentarer fra medlemmer.

Af

Helt tilbage i 2014 blev et flertal af partierne i Folketinget enige om, at det var på tide at skabe en mere gennemskuelig regulering af private udlejningsboliger i Danmark. Nu har ministeriet færdiggjort et udkast, og det er netop kommet i høring.

Målet med udkastet er at skrive lejeloven og boligreguleringsloven sammen til én lov: lov om lejeaftaler. Denne lov skal samle alle regler, der har med det direkte forhold mellem lejer og udlejer at gøre. Derudover vil man i en anden lov samle alle regler, der har med forholdet mellem ejendomsvirksomheden og det offentlige at gøre. Det gælder f.eks. regler om bopælspligt, huslejenævn, tvangsadministration m.m. Denne kalder man lov om boligforhold.

Det er ifølge Boligministeriet ikke hensigten, at der med sammenskrivningen skal foretages større ændringer i selve reglerne. Det er dog samtidig klart, at lovudkastet indeholder ændringer i visse regler.

Boligministeriet har givet ind til den 20. august til at kommentere lovudkastene, og i EjendomDanmark er arbejdet med at granske de to lovudkast nøje igennem allerede i gang. EjendomDanmark forventer, at Boligministeriet fremsætter det endelige lovforslag i Folketinget i løbet af efteråret.

Du finder link til lovudkastene ude til højre, og hvis du har kommentarer til de to lovudkast, er du velkommen til at sende dem til EjendomDanmark.

Kontakt

Thit Korsbæk Topsøe-Jensen

Juridisk chefkonsulent

Cand.jur.