/ Nyheder / Region Nordjylland er landets mest ejendomsvenlige region

Region Nordjylland er landets mest ejendomsvenlige region

Region Nordjylland er landets mest ejendomsvenlige region. Det viser en netop offentliggjort undersøgelse fra EjendomDanmark. De to nordjyske kommuner Thisted og Vesthimmerland placerer sig som henholdsvis tredje- og femtebedste i undersøgelsen.

Af

EjendomDanmark undersøger for sjette år i træk ejendommenes vilkår i landets kommuner. I år viser undersøgelsen, at Region Nordjylland er den mest ejendomsvenlige region.

De nordjyske kommuner er stærkt repræsenteret i undersøgelsens top ti. Her placerer Thisted Kommune sig på en tredjeplads, Vesthimmerlands Kommune lander på femtepladsen og Rebild Kommune bliver nummer syv. De nordjyske kommuner er ikke repræsenteret i undersøgelsens bund, da Aalborg Kommune er den dårligst placerede nordjyske kommune på plads nr. 70.

Region Syddanmark tager igen andenpladsen blandt regionerne, og det er i denne region, undersøgelsens mest ejendomsvenlige kommune, nemlig Billund Kommune, er placeret.

Sidste års vinder Region Midtjylland dumper ned på en tredjeplads. Selvom Skive Kommune er undersøgelsens anden mest ejendomsvenlige kommune, er det ikke nok til at regionen fastholder førstepladsen fra sidste år. Det skyldes, at fire midtjyske kommuner – Samsø, Syddjurs, Odder og Randers – er placeret lavt på ranglisten, som henholdsvis nr. 59, 66, 72 og 88.

Sjællandske kommuner klarer sig dårligere

De sjællandske kommuner klarer sig generelt dårligere end resten af landet, viser Ejendomsforeningen Danmarks undersøgelse af ejendomsvenlighed. Her placerer Region Sjælland sig på fjerdepladsen over regionerne, hvor den højst placerede regionale kommune er Stevns Kommune på en 13.-plads. Den dårligst placerede er Odsherred Kommune som nr. 84.

Region Hovedstaden indtager undersøgelsens bund som den dårligst placerede region. Det skyldes blandt andet, at Københavns Kommune er tilbage som den mindst ejendomsvenlige kommune på en 98.-plads. Den bedst placerede kommune i Region Hovedstaden er Frederikssund Kommune på en 19.-plads, mens Frederiksberg Kommune forbedrer sig til nr. 41 fra sidste års nr. 82.