/ Nyheder / Sammenskrivning af lejeloven og boligreguleringsloven sendes i høring – igen

Sammenskrivning af lejeloven og boligreguleringsloven sendes i høring – igen

Sammenskrivningen af lejeloven og boligreguleringsloven fortsætter. Nu er den igen sendt i høring.

Af

Arbejdet med sammenskrivningen af lejeloven og boligreguleringsloven fortsætter – nu er det igen sendt i høring. Foto: Dreamer Company, iStock

Det er en omfattende – men væsentlig – opgave et sammenskrive det komplekse lovstof i lejeloven og boligreguleringsloven.

EjendomDanmark har i en analyse vist, at der i gennemsnit kommer en ny dom med bred eller principiel relevans for virksomheder, der udlejer private boliger, hver femte eller sjette dag. Der er altså god grund til at se på, om reglerne kan gøres nemmere at navigere i. Samtidig har forenklingen af lovgivningen været i støbeskeen siden 2014, hvor der blev indgået et politisk forlig på området.

I sommer sendte Bolig- og Transportministeriet et udkast til en ny lejelov i høring. Nu er en revideret sammenskrivning igen sendt i høring, hvor blandt andre EjendomDanmark vil komme med input til sammenskrivningen:

“Det er ikke en let opgave, og det var ærgerligt, at der i første runde alligevel havde sneget sig en del forskydninger i balancen med, for det var ikke meningen. Nu vil vi nidkært gennemgå de over 900 sider igen, så det ender med den planlagte forenkling – hvilket vil komme alle til gode på den lange bane,” siger seniorrådgiver Morten Jarlbæk Pedersen, EjendomDanmark.

Delikat balance

Da det første udkast landede, viste det sig nemlig, at der mod ambitionen alligevel havde sneget sig en del forskydninger ind – særligt i lovbemærkningerne. 

“Det var flere områder, hvor der i særlig høj grad var brug for forbedringer af det første udkast. Alle er nok klar over, at det er en svær øvelse at forenkle så omfangsrigt et materiale, så det skal gøres ordentligt,” siger Morten Jarlbæk Pedersen. 

Der er frist for høringssvar d. 26. januar, men EjendomDanmark har på grund af det meget omfattende materiale bedt om en fristforlængelse.

Se høringsmaterialet her. 

Har du input til sammenskrivningen?

    Spot på lejeloven

    EjendomDanmark samler på denne temaside seneste nyt om sammenskrivningen.

    Se mere her