/ Nyheder / Sommerpakke er første skridt – men alle skal med

Sommerpakke er første skridt – men alle skal med

Fornuftigt, at et bredt flertal har fokus på at sætte gang i økonomien, men det er fortsat usikkert med et for hurtigt stop for hjælpen til butikker og erhvervsdrivende.

Af

Godt med en sommerpakke, men der er stadig brug for et stærkt fokus på udviklingen. Foto: jacquesvandinteren, iStock

Det er godt, at de politiske partier med sommerpakken sætter gang i det private forbrug og kommer med hjælp til et trængt erhvervsliv – samtidig med at det får et varsel om, at 8. juli er en kendt udløbsdato for den nuværende ordning.

Vi skal dog passe på, at vi ikke efterlader en række butikker og mindre erhvervsdrivende på perronen, siger EjendomDanmarks direktør, Jannick Nytoft:

”Partierne er enige om at udfase hjælpen til husleje og andre faste udgifter. Selvom der stadig gives målrettet hjælp til en række erhverv, står almindelige butikker fra den dato alene. Det kan blive svært nogle steder, fordi rigtig mange butikker og restauranter har et efterslæb af gæld og udbetalte regninger. Mange af dem vil ikke klare det. Derfor er det afgørende, at man fra politisk hold ikke blot anser sagen for ”lukket” nu,” siger Jannick Nytoft.

Blandt udfordringerne med den lovede kompensation til faste udgifter er, at hjælpen ikke kom ud hurtigt nok, og at ordningerne viste sig bureaukratiske. Disse problemer forsvinder ikke som dug for sommerpakkesolen med nattens aftale.

Efter sommeren

Samtidig understreger EjendomDanmark, at det er vigtigt, at politikerne allerede nu begynder at lægge en linje for håndteringen efter sommeren, når den nye ordning endeligt udløber den 31. august:

”Nu holder vi hånden under privatforbruget, men der kan stadig gøres mere for at styrke konkurrenceevnen. Vi skal også holde et tæt øje med bolig- og ejendomsmarkedet, som hurtigt kan blive ramt, hvis butikkerne bukker under, eksportvirksomhederne presses yderligere, og arbejdsløsheden stiger,” siger Jannick Nytoft og fortsætter:

”Derfor skal den samlede genstartsindsats række videre end den aftalte sommerpakke. Det er vigtigt, at genstarten kommer til at gå på tre ben: Sæt gang i privatforbruget, styrk konkurrenceevnen og hold hånden under bolig- og ejendomsmarkedet.”

Læs EjendomDanmarks bud på en genstartspakke

Kontakt